Monitor blog, az internet padlása

GG Allin, a rock&roll halhatatlan és gusztustalan királya

2010.08.12. 18:41 szólj hozzá dynand

Megosztás


Sokakat meglephet a cím, hiszen hazánkban nem sokan ismerik ezt agyament (és 17 éve halott) alakot, mégis a r&r királyának nevezem. Ha elolvassátok a cikket, rájöttök, miért kapta rajongóitól ezt a kitüntető címet (lesz pár gusztustalan részlet, így aki érzékeny az ilyesmire, az keressen mást).

GG 1956. augusztusában született New Hampshire államban, egy Northumberland nevű városban. Mivel a szülei sem voltak teljesen normálisak, ezért a család legfiatalabb tagja a Jesus Christ keresztnevet kapta, amelyet később szerencsére Kevin Michaelre változtattak szülei. GG és az oktatás nem illettek össze, kultúremberhez méltóan hamar a zenélést választotta a tankönyvek helyett. Bátyjával, Merle-lel már kiskamaszként együtt zenéltek, GG-nek rendre a dobok jutottak abban a tucatnyi együttesben, amelyekben közösen játszottak. Ezek közül az első a Little Sisters Date volt, amelyik ugyan borzasztóan rossz zenét játszott, viszont az egyik koncertjén akkora verekedés tört ki, amekkorát még nem látott Northumberland. 1977-ben bátyjával Malpractice néven alapítottak punkbandát, ami nem húzta túl sokáig, mert Merle megunta a kisvárosi létet és Bostonba költözött, így GG egyedül maradt. Mocskosabbnál mocskosabb munkákat volt kénytelen elvállalni a mentőautó-sofőrségtől a takarításig, az elkövetkező években pedig fokozatosan az amerikai underground legkultikusabb figurájává vált. Néhány évnyi kísérletezés után, a nyolcvanas évek elejére, tehát mindössze huszon-egynéhány éves korára sikerült is a tökéletes műalkotást létrehoznia: minden este kiment a színpadra és addig rombolta önmagát, közönségét és a helyszínt, amíg valaki ki nem hívta a rendőrséget. 

Könyvet lehetne írni GG színpadi alakításairól, úgyhogy itt csak jelzésképpen említsük meg néhány klasszikus poénját, élükön a közönség kedvencével, a sz*revéssel. GG a magából kipréselt legkülönfélébb salakanyagok, testnedvek és váladékok azon részét, amelyet nem a közönség dobálására, öntözésére illetve saját teste kidekorálására használt fel, gyakorlatilag teljes egészében visszajuttatta szervezetébe. A pengével öncsonkítás szintén szerepelt a repertoáron, akárcsak GG személyes kedvence, saját fejének véresre verése.

"Rögtön miután GG kilépett a színpadra, sz*rt egy alaposat a közepére, az eredmény egyik felét a pucér mellére kente, a másikat pedig kidobálta a közönség közé. Valami zöldhajú köcsög erre elkezdett az első sorokban pogózni. GG fejbe rúgott egy szerencsétlen szemüveges arcot, majd megpróbált megerőszakolni egy csajt. Ekkor még az első szám refrénje sem kezdődött el. A csaj válaszul lerántotta GG egyetlen ruhadarabját, az alsógatyáját és teljes erővel a tökeibe boxolt. GG-nek meg sem kottyant, felállt és tovább üvöltött a mikrofonba. Roger az Agnostic Frontból egy oszlop mögött próbált menedéket találni. Ekkor már olyan szag volt, mint egy beszpídezett közvécében. Mindenki meg volt győződve, hogy GG mindjárt elkezdi legyilkolni a közönséget. Az együttese belekezdett az Eat My Diarrhea című harmadik számukba, ám ekkor valaki kikapcsolta az erősítőket. GG teljesen pucéran, sz*rral és vérrel (mivel időközben a saját orrába vágta a mikrofont) bemázolva kirohant a helyiségből."

GG 1984-ben New Yorkba költözött, így az eddiginél sokkal könnyebben juthatott kábítószerhez, és még nagyobb rajongótábort tudott szerezni magának őrült előadásaival. Koncertjein egyaránt megjelentek érdeklődő sznobok, a szokásos buta punkok és a mesterhez hasonló életművészek. Ami ennél sokkal zavarba ejtőbb, ám az összes szemtanú esküszik rá: GG-nek mindig jó női voltak, annak ellenére, hogy hihetetlenül bűzlött, gyakran közszemlére tett farka legendásan apró volt, és az ágyban is csak úgy viselkedett, mint azon kívül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GG az amerikai underground királya lett annak ellenére, hogy volt olyan magazin, amelyben az jelent meg, hogy ő valójában nem is létezik. Menetrendszerű botrányai miatt a rendőrség is élénken érdeklődni kezdett iránta, és nem is húzta sokáig: egy nő feljelentette azzal a váddal, hogy megerőszakolta és összevagdosta őt. GG ezt nem is tagadta, de azzal védekezett, hogy ezt az áldozat maga kérte. A bíróságnak azonban elég volt videón megnéznie a vádlott néhány fellépését, GG pedig 1989-ben meg is kezdhette közel kétéves börtönbüntetését.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szabadulása után rögtön hozzálátott egy új banda összeállításához. A csapat a Murder Junkies nevet kapta, a basszusgitáros szerepét bátyja, Merle vállalta el, és még Dee Dee Ramone is megfordult a brigád tagjai között. A következő két év turnézással telt, San Franciscótól Bostonig minden városban volt már néhány száz ember, aki hajlandó volt komolyan kockáztatni testi épségét, hogy láthassa a rocktörténelem legnagyobb idiótáját. GG még a 80-as években bejelentette, hogy egyszer öngyilkos lesz a színpadon, de a beteljesülés egyre csak csúszott, mert ragaszkodott Halloween napjához, ám szerencsétlen punk mindig ekkor került kórházba vagy börtönbe. 1993. Halloweenjét pedig már nem érhette meg: a Gas Station nevű, benzinkútból átalakított szórakozóhelyen adott koncertje volt az utolsó fellépése.

"GG valahogy feltámolygott a színpadra. Az egyetlen ruhadarabja a szokás szerinti alsónadrág volt, de hamarosan attól is megszabadult. Elkezdte énekelni az I Am The Highest Power című számot, de valaki közbekiabált: 'Gyáva sz*r vagy, GG!'. GG odasétált a beszóló szőke sráchoz és a pofájába üvöltve visszakérdezett ' Gyáva sz*r vagyok, he?'. A következő mozdulattal teljes erőből a srác halántékába vágta a mikrofont. Ömleni kezdett a vér, az összecsukló testet pedig valaki a lábánál fogva kiráncigálta a teremből. GG tovább üvöltözött 'Gyáva sz*r vagyok! Gyáva sz*r vagyok!', és közben folyamatosan verte a fejét az egyik vasajtóba. Ekkor már az ő fejéből is ömlött a vér, rácsöpögött a mellére, onnét pedig le a közönségre.
A tömegből hirtelen egy hatalmas üvöltés hallatszott, az emberek pedig mindannyian behúzódtak az egyik sarokba. Középről egy újabb sebesült menekült ki, kezével letapasztott szeméből patakzott a vér. Egy hang valahonnét bejelentette, hogy vége a műsornak. Az emberek elkezdtek kifelé rohanni az épületből, csak hogy minél messzebbre kerülhessenek az egyre ijesztőbben kinéző GG-től. Kint persze folytatódott a rombolás. Az egyik hatalmas darab punk felmászott egy arra haladó busz első lökhárítójára, és ököllel betörte a szélvédőt. A beijedt sofőr meg sem mert állni. Mindenfelé üvegek röpködtek, a még mindig teljesen pucér GG pedig folyamatosan egy lámpaoszlopba verte a fejét. Ekkor megszólaltak az első rendőrautók szirénái, és pillanatokon belül egyenruhás és rohamsisakos emberekkel volt tele a környék. A hátramaradó lúzereket gyorsan összegyűjtötték, de GG, aki pucéran és vérrel bekenve rohangált New Yorkban, megint meglépett."

GG és haverjai egy lakásban folytatták a bulit, reggel pedig az életművész punk nem ébredt fel többé: még a kórboncnok sem tudta megállapítani, mi is okozta pontosan a halálát, annyi drogot találtak a szervezetében. A temetésre szülővárosában került sor, és természetesen ez is hű volt egész életművéhez. GG-t bőrkabátban és alsógatyában ravatalozták fel, szájába gyógyszert és drogokat tömködtek, kezébe egy Jim Beam-es üveget tettek, testét összefirkálták.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GG Allin életének megítélése mindenkinek egyéni feladata, egy biztos: nála nagyobb idióta punk kevés született erre a bolygóra. Végezetül álljon itt egy híres mondat tőle: "Az agyam a géppisztoly, a testem a golyók, a közönség pedig a célpont"

(A cikk létrejöttében segítségemre volt a matula.hu és a Wikipédia - köszönet nekik)


 

A bejegyzés trackback címe:

https://monitor.blog.hu/api/trackback/id/tr542217661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Monitor blog, az internet padlása

A Monitor közösségi blogon termékeny szellemünk széles skáláját tárjuk a közönség elé. Találsz itt kultúrával kapcsolatos, színházas, politizálós, filmezős, könyves cikket, mint ahogyan sporttal vagy a tech-világgal kapcsolatosat is, a sokszínű témakínálathoz pedig több szerző társul.

Címkék

2010 (2) 2010 felvételi (1) 500 (1) adaptáció (1) addikció (3) agatha christie (1) ajánlás (9) akvárium (1) alien kvartett (1) alkohol (4) alkoholizmus (1) állatok (1) alpok (1) amy winehouse (1) ana (1) anorexia (1) anyanyelv (1) aranyos (2) autó (1) babfozo fesztival (1) bad boyz (1) baleset (1) bejelentés (1) beszámoló (2) beteg (2) betegség (2) betegseg (1) bicikli (1) bio (1) blog (1) blogszemle (1) bor (1) botrány (3) brasch bence (1) budapest (1) bulímia (1) burma (1) cannon (1) cica (2) cikk (28) civil (1) cosplay (1) csajok (5) csernobil (1) csillag születik (1) cuki (2) cukiság (2) dávid ibolya (1) debrecen (1) degradáció (1) dél afrika (2) deschanel (1) divat (1) dnb (2) döglött (1) dolly (1) döntés (1) dopeman (1) dragon ball (1) drog (2) drum and bass (2) dr horrible (1) egészség (1) együttes (2) elegancia (1) emiliana (1) énekesnő (1) érdekes (4) érdekesség (9) érettségi (1) esküvő (1) evolúció (1) expedíció (1) extasy (1) extrém (1) facebook (5) family guy (1) farmville (1) fegyver (1) felszolgálás (1) felvételi (1) felvi.hu (1) férfi (3) fesztival (1) film (2) fiú (1) fizetés (1) flash (3) flash játék (2) fóbia (1) foci vb (4) fogamzásgátlás (2) fokozatosság (1) forrás (1) fotó (2) fröccs (1) függőség (1) funny (1) futball (3) galla miklós (1) game (1) gerinc nelkul (1) gg allin (1) gina (1) gyakorlat (1) hacker (1) hajós andrás (1) hal (1) hang (1) hasonmás (1) hatalmas (1) hatás (1) helyesírás (1) heroin (1) heti (1) hiány (1) híd (1) himym (1) hírek (1) hivatalos (1) hogyan (3) holló színház (1) homár (1) homokzsak (1) horváth tamás (1) hotdog (4) humor (16) humor hétfő (3) humor hetfo (5) így jártam anyátokkal (1) iker (1) index (1) india (1) indiai (1) ing (1) instant (1) internet (1) irónia (1) iwiw (1) ize.hu (1) jános (1) játék (3) (1) johnny depp (1) john digweed (1) kalkulátor (1) karafiáth (1) karikatúra (1) katasztrófa (2) kedd (5) kémia (1) kép (4) képek (11) képregény (1) kettlebell (1) kiállítás (1) kicsi (1) kiss adam (1) kiss róbert (1) klón (1) klónozás (1) kokain (1) konyha (1) könyv (6) környezet (2) környezetszennyezés (1) különös (1) kultúr (1) kultúra (6) kutya (1) laár andrás (1) lackfi (1) lagzi (1) lagzi menete (1) lájk (1) lány (1) lányok (2) lart pour lart (1) lazaság (1) légy (1) lemez (1) lényege (1) life (1) lindsay lohan (1) link (1) logo (1) logók (2) lsd (1) magyar (2) magyar gárda (1) manipulation (1) marihuána (1) mcfly (1) medence (1) meglepetés (1) meglepő (1) megrázó (1) melltartó (1) mérgezés (1) mesterséges (1) mindenes (1) mini (1) módszer (1) mohács (3) monitor (1) monitorral kapcsolatos (1) moszkva (1) motor (1) mozi (1) mszp (1) műanyag (1) munka (1) musical (4) művelődés (1) műveltség (2) múzeum (1) múzeumok éjszakája (1) nagyi (1) nagyvilág (1) nap (1) ncore (2) néger (1) neil patric harris (1) nemi élet (1) nem ajánlás (1) (1) nyár (1) nyelv (1) nyelvtan (1) nyomozás (1) nyúl (1) olvasás (1) olvasói levél (2) online (1) orbán viktor (1) óriásnyúl (1) origo (1) oroszország (5) orsolya (1) otp (1) parazita (1) párkapcsolat (3) pasik (1) pc (2) pécs (1) pénz (1) pepsi (1) photoshop (3) pincér (1) piramis (1) playboy (1) poén (1) politika (3) ponthatárok (1) poszt (1) pózok (1) pripjaty (1) programok (1) rajz (1) rák (1) rapid (1) reklám (4) rémi gaillard (1) rent (1) részeg (2) rock (1) rock&roll (1) rólunk (1) romeo julia (1) rossz (1) rossz film (1) semmi (1) smink (1) sokac (1) sokatmondó (1) sorority (1) speed (1) sport (1) stohl (1) stohl andrás (1) super city (1) sweeney todd (1) swf (1) szabó magda (1) szanyi tibor (1) szavak (1) szemét (1) szép (1) széphazánk (1) szepsegverseny (1) szépségverseny (3) szerelem (2) szerencse (1) szerencsétlen (1) szex (3) szexuális felvilágosítás (1) sziget (1) színház (1) szóbeli érettségi (1) szocializmus (1) szórakozás (4) szovjetunió (1) sztárok (1) szubjektív (3) szubjektiv (1) szúnyog (1) takarítás (1) takarítónő (1) tánc (1) táncolj (1) tapasztalat (1) tech (1) tél (1) tények (1) természet (1) testepites (1) teszt (1) tetoválás (1) tévhitek (1) tila tequila (1) tiroxin (1) tíz (1) torrent (1) torrini (1) történelem (1) történet (1) továbbtanulás (1) tunning (1) tűz (1) tűzvész (2) tv (1) twitter (1) ud (1) ügy (1) új (2) új lemez (1) új mindenes (1) választások (1) varga viktor (1) védekezz (1) vers (3) veszély (2) vicc (4) vicces (17) vidámpark (1) video (17) videó (3) videoklip (1) villámpost (3) viselet (1) vízesés (1) vuvuzela (4) wc (1) windows (1) yesman (1) youtube (14) zene (7) zooey (1) zrt. (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • pettymeg: jó kis cikk volt! (2012.01.19. 14:11) Az iWiW és a THC!
  • fucking márk: hát szerintem télleg veszélyesek de valakinek szüksége van rá aki beteg én nekem ez a gondolatom !... (2011.12.17. 21:40) Veszélyes játékszerek
  • KeMa: Gyönyörű hely, aki teheti, menjen el mindenképp, érdemes megnézni élőben. A képek alig adnak vissz... (2011.06.07. 10:37) Pripjaty, a halott város
  • KNN: az a fú baz(d)meg hogy segítségre szorul és nem igen van olyan orvos,aki önzetlenül segítene... (2011.02.27. 13:30) A nyolc végtagú indiai fiú
  • sorica123 (törölt): A velvetes poszt írójának annyiban mákja volt, hogy a néni kedves volt, de hát a feje tetejére áll... (2011.02.16. 20:39) Hulladék- és szeméttelep lenne a mai vidámpark?