Vasárnapi falatok
2010.08.08. 09:00 szólj hozzá domimohacs
A múltkori desszert után hadd mutassam be nektek egy főétel elkészítési módját.
A mára szánt receptünk: Tojásos nokedli
Alap készítése: Olajon megpirítunk szalonnát és hagymát, a mennyiség ízlés szerinti. Majd adunk hozzá darált paprikát. Miután hozzáadtuk, levesszük a tűzről és teszünk bele őrölt paprikát.
Nokedli: Első lépésként felteszünk vizet forralni és egy kevés sót rakunk hozzá. Ebben fogjuk megfőzni a nokedlit.
Nagyon egyszerű az elkészítése: liszt, 1 tojás, só és víz a hozzávalók. Ezeket csak összekeverjük egy tálban. Annyi liszt kell bele, amennyit a víz és tojás felvesz és nyúlánkos állagúvá nem válik. Ez ilyen ragadós, nagyon lágy tészta lesz.
Ha összekevertük, akkor nokedliszaggatóval (mivel nagyon nyúlékony, nem lehet vágni, sem tépni stb) beleszaggatjuk a forró vízbe, megkeverjük, és kis olajat rakunk hozzá, hogy ne ragadjon össze.
A főzési ideje attól függ, hogy milyen lett a nokedli állaga. Ha lágy lett, akkor rövid ideig, ha keményebb,akkor tovább főzzük.
Miután kész van, ráöntjük a korábban elkészített alapra. Erre pedig ráütünk 2-3 tojást.
Jó étvágyat kívánunk!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.