A helyes fröccskeverési arányok
2010.08.19. 15:43 3 hozzászólás dynand
A fröccs, azaz a fehérbor és a szikvíz keveréke igazi hungarikum, nyáron rengeteg embernek jelent felfrissülést egy jó fröccs megivása, az alkoholistáknak pedig az év teljes szakaszában a napi betevő falatot jelenti. A különböző mennyiségű, bor-szóda arányú fröccsöknek sokféle neve él a köznyelvben, a leggyakrabban már azt se tudjuk, melyik név milyen italt is takar valójában. Ezt a kavarodást szeretném most megszüntetni, aki végigböngészi a lentebb található listát, kisebb eséllyel fog elveszni az elnevezések és fröccsök sűrűjében.
- Házmester: 3 dl bor 2 dl szóda
- Hosszúlépés: 1 dl bor 2 dl szóda
- Kisfröccs: 1 dl bor 1 dl szóda (Rövidlépés)
- Nagyfröccs: 2 dl bor 1 dl szóda
- Viceházmester: 2 dl bor 3 dl szóda
- Polgármester: 6 dl bor 4 dl szóda
- Alpolgármester: 4 dl bor 6 dl szóda
- Nagyházmester: 4 dl bor 1 dl szóda (Háziúr)
- Krúdy: 9 dl bor 1 dl szóda
- Távolugrás: 1 dl bor 9 dl szóda
- Lámpás: 15 dl bor 5 dl szóda
- Lakófröccs: 1 dl bor 4 dl szóda (Kisházmester)
- Csatos: 10 dl bor 5 dl szóda (Csattos)
- Mafla: 5 dl bor 5 dl szóda
- Bakteranyós: 2.5 dl bor 2.5 dl szóda
- Avasi fröccs: 7 dl bor 3 dl szóda
- Góré fröccs: 1-2 dl bor kis spricc szóda
- Sóher fröccs: 1 dl bor 9 dl szóda
Aki tud még fröccstípusokat, bátran írja meg kommentben.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Blaise92 2010.09.02. 17:09:00
Amúgy szép gyűjtemény grat :D